Home » Projecten » Security » Politie » Bodycams helpen Politie Turnhout

Bodycams helpen Politie Turnhout

Bodycamera's worden ingezet bij interventieploegen politie

De politie van de zone Turnhout gebruikt sinds kort Reveal bodycamera's tijdens patrouilles en interventies. Deze hebben als doel vaststellingen op een meer efficiënte manier te kunnen doen. "Een camera ziet alle dingen die onze mensen - soms in een overweldigende situatie - niet altijd opmerken", legt commissaris Eric Verboven uit. "De bodycam legt alles nauwkeurig vast met beeld en geluid. Dit is een enorme hulp voor onze mensen".

Scherm aan voorzijde

De camera's hebben ook een bewezen nut bij de preventie van agressie. "De Reveal-camera's hebben een scherm aan de voorzijde", vertelt Luc Verboven. "Als mensen effectief zien dat ze gefilmd worden, heeft dit een de-escalerend effect. In een maatschappij die steeds harder wordt en waarbij agressie ten opzichte van politieagenten steeds vaker voorkomt is dit zeker geen overbodige luxe."

Draaibare lens

Eén van de grote voordelen van de Reveal bodycams is de horizontaal en verticaal roterende lenskop. Deze kan in zowat elke positie geplaatst worden zodat steeds de nodige elementen in beeld gebracht worden. Deze lens maakt de camera's bruikbaar voor mensen met elke lichaamsbouw voor de bevestiging op borst, buik, schouder en helm.

One-touch-recording en encryptie

De Reveal bodycams zijn zeer eenvoudig in gebruik. Met één druk op de knop kan de opname gestart en gestopt worden. Na de interventie volstaat het om de camera in een docking station te plaatsen. De beelden worden automatisch naar een beveiligde en afgeschermde locatie op een server geplaatst waarna ze enkel door bevoegde personen geraadpleegd kunnen worden. De opnames worden tevens geëncrypteerd opgeslagen zodat - bij eventueel verlies van de camera - de beelden niet toegankelijk zijn voor derden.

HearSee is exclusief verdeler van Reveal Bodycams

HearSee is exclusief verdeler van Reveal Bodycams in België en Nederland. We stellen onze ervaring en kennis ter beschikking van politiezones, beveiligingsfirma's en andere organisaties die nood hebben aan een kwalitatieve, efficiënte en veilige oplossing inzake bodycams.

Reveal Bodycams in actie

Bekijk onderstaande video en ontdek hoe en waarom de agenten van de Politie zone Turnhout gebruik maken van de Reveal Bodycams.

OG Image: 
Interventie van patrouille met bodycamera
Reveal bodycam met scherm aan voorzijde
Bodycams in docking station
DEMS software van Reveal Media om beelden van bodycam te bekijken
Bodycam als wapen tegen agressie
Politie op patrouille met Reveal bodycam
Docking station bodycams
Reveal bodycam patrouille Politie Zone Turnhout

Wens je meer info over wat HearSee voor u kan betekenen?

Vul het onderstaande formulier in, en wij nemen spoedig contact op!

VRAGEN OVER SECURITY?

Neem vrijblijvend contact op!