Home » Projecten » Security » Industrie » Umicore » Cameradetectie en procescontrole in extreme omstandigheden

Cameradetectie en procescontrole in extreme omstandigheden

Een industrieel proces staat of valt bij een correcte monitoring en detectie. Een correcte controle van temperatuur, het detecteren van onvolmaaktheden en het opvolgen van storingen zijn onontbeerlijk om efficiënt te werken en kwalitatieve producten af te leveren.

Procescontrole in productieomgevingen is alvast een huzarenstukje, waarbij HearSee een jarenlange ervaring kan voorleggen. Onder meer bij Umicore, een metaalverwerkend bedrijf, levert HearSee de nodige know-how en expertise om de productieprocessen optimaal te laten verlopen.

Zo worden onderdelen van het proces in kaart gebracht via slimme camera's die kunnen meten en analyseren. Thermische camera's worden ingezet in omgevingen met hoge temperaturen of veel rookontwikkeling, zoals in smeltovens. In combinatie met andere sensoren - bijvoorbeeld voor bewegingsdetectie of trillingen - geeft dit een duidelijke indicatie.

Centrale visualisatie

De verzamelde data wordt gevisualiseerd in een controlekamer, van waaruit alles kan opgevolgd en bijgestuurd kan worden. Dit kan manueel door een operator, of door automatisch in te grijpen in het proces. Dit verkort de benodigde reactietijd,  wat zorgt voor een verbeterde efficiëntie. Door sensoren en camera's te plaatsen in omgevingen met moeilijke werkomstandigheden, zoals ovens, lawaaierige omgevingen of moeilijk toegankelijke locaties, is een constante monitoring mogelijk.

Afhankelijk van de toepassing en de omgeving, wordt de juiste apparatuur ingezet. Onze ervaren experten hebben een uitstekende kennis van de markt bieden het juiste advies bij de keuze van apparatuur, de locatie en de implementatie. Ook de configuratie, support en proactief onderhoud is in handen van onze techniekers. We zorgen ervoor dat de systemen up-and-running en up-to-date blijven. Door gegevens te loggen en op te volgen, kunnen we proactief inschatten waar problemen kunnen opduiken en tijdig de nodige actie ondernemen.

Umicore ontgint edele metalen uit onder meer elektronische toestellen zoals smartphones. De opdracht die HearSee bij Umicore vervult, spreidt zich over 6 verschillende afdelingen. Onder meer in de smeltafdeling waar met hoge temperaturen gewerkt wordt, de recyclageafdeling en de zogenaamde brekerij, waar toestellen uit elkaar gehaald worden, biedt HearSee de nodige support.

Vaste partner in maatwerk

Inmiddels zijn de mensen van HearSee al 25 jaar een vaste partner van Umicore. Doorheen de jaren werd een oplossing geboden voor verschillende toepassingen. Momenteel zijn er een 200-tal camera's in gebruik over verschillende afdelingen.

De grote meerwaarde va HearSee is dat we volledig op maat werken. Het probleem wordt gedetailleerd in kaart gebracht, waarna de best mogelijke oplossing wordt uitgewerkt.  Onze ervaring en know-how om met camera's te werken en kennis van nieuwe technologieën is daarbij een grote troef.  Daarnaast weten we hoe wa dit alles IT-technisch in orde kunnen brengen en hebben we de nodige visualisatietools in eigen huis.

OG Image: 

Wens je meer info over wat HearSee voor u kan betekenen?

Vul het onderstaande formulier in, en wij nemen spoedig contact op!

VRAGEN OVER SECURITY?

Neem vrijblijvend contact op!