Home » Projecten » Security » Zorgsector » Monnikenheide » Optimale beveiliging dankzij SmartPush

Optimale beveiliging dankzij SmartPush

Het domein van de Monnikenheide had een grote behoefte aan meer globale beveiliging. Om de veiligheid van de bewoners te kunnen garanderen en om snel te kunnen interveniëren heeft HearSee een geïntegreerd hier een SmartPush systeem geïnstalleerd.

Specifieke vraag naar bewaking en opvolging

Monnikenheide is een organisatie die onderdak biedt -zowel tijdelijk als permanent- aan mensen met een verstandelijke beperking. Dit prachtig en rustgevend domein bestaat uit meerdere woon-units waar men naar vraag kan verblijven onder verschillende woonvormen. Hierbij worden de cliënten 24/7 ondersteund op alle mogelijke gebieden. De cliëntgerichte aanpak en de keuze om de bewoners zoveel mogelijk zelfstandigheid te kunnen bieden vraagt om een specifieke aanpak op vlak van bewaking en opvolging. Daarbij is een snelle en efficiënte interventie belangrijk wanneer een bewoner om hulp vraagt.

Wij hebben nood aan een betrouwbaar bewakingssysteem dat discreet is

Allereerst was er nood aan meer globale beveiliging. Daarom hebben we zowel technische alarmen als inbraakbeveiliging geplaatst. Daarnaast is er ook discrete nachtbewaking voorzien voor de permanente bewoners. 

Voor de woon-units die meer zelfstandig wonen aanbieden, is er een behoefte aan een eenvoudig alarmsysteem waarbij op afstand op de juiste manier kan ingegrepen worden. Wanneer een bewoner assistentie nodig heeft bij de persoonlijke verzorging is een systeem dat discreet aangeeft wanneer de hulpverleners moeten ingrijpen een must. Ten slotte was een gebruiksvriendelijk platform nodig waarbij deze verschillende alarmen op een gestructureerde manier konden weergegeven worden.

SmartPush de geïntegreerde alarmmeldingoplossing

De SmartPush is een geïntegreerde oplossing die bepaalde alarmmeldingen kan ontvangen. De gehele oplossing bestaat uit verschillende detectoren en drukknoppen die verbonden zijn met een lokale service op de computer. Deze service staat op haar beurt via het netwerk (wifi/3G/4G) in contact met de smartphone. Dit wordt ten slotte vertaald in een gepersonaliseerd bericht. Op deze manier kunnen de begeleiders efficiënt op de hoogte worden gehouden.

Implementatie door HearSee

We hebben elke deur uitgerust met een detectie. Zodra er binnen een ingestelde tijdsperiode iemand de kamer verlaat, wordt onmiddellijk berichtgeving van de locatie doorgegeven aan de SmartPush. Verschillende locaties (badkamer, gastentoilet, bepaalde studio’s) zijn uitgerust met een hulpknop. Wanneer deze ingedrukt wordt, weten de verzorgers meteen waar er assistentie nodig is. Dit is zo geïnstalleerd om de gast zo zelfstandig mogelijk te laten leven.  Verschillende locaties zijn uitgerust met een oproepalarm, deze laat onmiddelijk een duidelijk hoorbare audio-boodschap afspelen voor het verzorgend personeel indien nodig. 

 

 

Wens je meer info over wat HearSee voor u kan betekenen?

Vul het onderstaande formulier in, en wij nemen spoedig contact op!

Vragen over Security?

Neem vrijblijvend contact op!